1 dakika okundu
01 Nov
01Nov

İyi ki doğdun İskender Hocam!

Seni çok ama çok erken kaybettik. Hastalığının en dramatik zamanlarında dahi umudunu yitirmedin ve “bunu da atlatırsam 84’e kadar yaşarım” dedin. Bu söyleminle de umut oldun hepimize.

Eşlik etmeni, gülümsemeni, eğitimlerini, sohbetlerini, buluşmalarımızı, her halini çok ama çok özlüyorum.

“Başlangıçta İskender Savaşır vardı!” sözü benim sözümdür. Hikâyesi de; Adapazarı’nda Moira’nın, ofisimizin girişinde bulunan besmelenin altına bu sözü yazmak istememle başlamıştır. Bir terapi seansında kurulmuştur Moira! Kaynağı İskender Savaşır’dır. Tüm mevcudiyetiyle. Vefatının üzerinden çok geçmeden Moira’nın tutunamamasından, kapanmasından “kaynak” halini tahmin edebilirsiniz.

Çok şey öğrendim hocamdan. İyi ki doğmuş, iyi ki karşılaşmışız. Hala da öğrenmeye devam ediyorum ve edeceğim. Öğretmenler günü için “ne yazalım hocam” dediğimde; “öğrenci kalmayı bilen tüm öğretmenlere selam olsun” demişti ve öyle kutlamıştık o yıl öğretmenler gününü. Asla mezun olmayacağız bu okuldan, hep öğrenci kalacağız hocam. Öğrenci olmamız tabi ki üretmemize, paylaşmamıza ve dayanışmamıza engel olmayacak. Üretecek ve paylaşacağız!
Güzelliğe, güzel üretmeye, güzel düşünmeye ve güzelliğin bizi/dünyayı kurtaracağına inanmaya devam edeceğiz. Çünkü biz sizin, İskender Savaşır’ın güzelliğiyle tanışmış şanslı çekirgelerinizdeniz.

65. yaşın ve doğum günün kutlu olsun İskender Hocam. Minnettarım size!


Şamil Saribaş, 1 Kasım 2020 - Marmaris

*İskender Savaşır'la ilgili detay bilgilere ve külliyatına www.iskendersavasir.com'dan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.